Bistronomy

De trend in Parijs, prachtig boek € 41,95

French regional food

€ 34,95

Joel Robuchon trekt de Franse provincies in. Recepten en verhalen van streekgerechten uit héél Frankrijk. Prachtig boek!

Cookbook book

€ 45,-

Een boek over kookboeken. Heel veel afgebeelde recepten en pagina's uit kookboeken. Om veel te leren over kookboeken door de eeuwen heen. 

The art of fermentation

€ 38,95

Het standaardwerk over fermenteren

Food lovers guide to wine

€ 33.95

Het ultieme boek over welke wijn bij welk gerecht!

The food of Spain

€ 33,95

De nieuwste Claudia Roden! Even weergaloos als alle voorgangers. De Engelse editie is erg veel mooier dan de Amerikaanse.

The fundamental techniques of classic bread baking

€ 62,95

Eindelijk dan alle technieken voor broodbakken verzameld! Van The French culinary institute.

Secrets of Ice cream

€ 150,-

Professioneel boek over ijs! Tweetalig Spaans/Engels

Heston Blumenthal at home

€ 39,95

Niet alleen Ferran Adria maar ook Heston Blumenthal bedacht recepten op te schrijven die iedere huis, tuin en keukenkok kan klaarmaken.

Play

€ 33,-

Een uitgave van het bijzonder Spaanse patisserie tijdschrift So Good. Spelen met zoet is het! Lippenstift van chocolade en tennisballen van suiker....Heel bijzonder!

Best of Alain Ducasse

Uit alle enorme boeken van Alain Ducasse is nu een best of.. gemaakt. Betaalbaar maar wel in het Frans. Topboek!

€ 75,-

Quay

Zeldzaam mooi boek van het restaurant van het jaar in Australie.

€ 46,95

Noma

Eindelijk dan het boek van de nieuwe nummer 1 van de wereld. Het boek is 2 weken na verschijnen uitverkocht. De Engelse herdruk wordt in februari verwacht. In april 2011 zal het boek in het Nederlands verschijnen.

€ 47,95

Thai street food

Een nieuw boek van Thompson over de Thaise keuken

Thai street food € 56,95

Fauchon

Zeldzaam mooi gemaakt boek, spectaculaire creaties alles wat je van Fauchon mag verwachten.

€ 65,-

Food & Cooking of Peru

Eindelijk een nieuw boek uit Peru, door sommige de meest intrigerende keuken van de wereld genoemd.

€24,50

Plenty van Yotam Ottolenghi

Het tweede boek van Ottolenghi

€ 32,95

Ham

Ondertitel: An obsession with Ham, the hindquarter. Een boek waarin ham in alle variaties de aandacht krijgt. Verschillen en overeenkomsten in ham en het gebruik wereldwijd.

€ 29,95

How the british fell in love with food

Ter gelegenheid van het vijfentwintig jarig bestaan van de Guild of food writers. De professionele organisatie van culinaire schrijvers in Engeland. Met bijdragen van oa Jane Grigson,  Elisabeth Luard, Sri Owen, Fuchsia Dunlop em Hugh Fearnley-Whittingstall. Hoe zijn ze er toe gekomen, artikelen van hun hand en receptuur. De Guild of food writers telt meer dan 400 leden. Het boek geeft inzicht in de nog altijd groeiende fascinatie voor culinaire journalistiek

€ 24,95

Laduree

De grote klassiekers van Maison Laduree gebundeld in een zeer fraai uitgegeven boekje.

€ 32,-

La Cucina

Ruim 900 pagina's klassieke regionale Italiaanse gerechten. Amerikaanse maten dat wel maar voor € 39,95 een zeer compleet werk met een goed register en een convesrie tabel. De dames van de river cafe noemen het hun bijbel.

€ 39,95 (in herdruk)

Moleskine recipe journal

Eindelijk, eindelijk eindelijk.... een mooi boekje met veel mogelijkheden om je favoriete recepten te bewaren.

€ 19,50

The complete cook

€ 46,95

De nieuwe verzamelband van de Australian Women's weekly

Ad hoc at home

Thomas Keller van The French Laundry geeft in dit boek zijn recepten voor de thuiskeuken. € 47,95

The fat duck cookbook

€ 46,95

Van The big fat duck cookbook is nu een fat duck cookbook versie. Dus in een iets kleiner formaat maar inhoudelijk net zo mooi.

The river cafe classic italian cookbook

€ 39,95

Een nieuwe river cafe. De nederlandse vertaling verschijnt volgende week

The Science of the oven

€ 22,95

De nieuwe Herve This in het Engels

 

Vefa's kitchen

€ 39,95

De volgende in de prachtige reeks boeken van Phaidon gaat over de Griekse keuken. Een genot om naar te kijken en uit te koken.

quiquedacosta

Het boek van deze Spaanse grootheid. Behalve het boek ook een pasnummer waarmee je toegang krijgt tot een speciale website met meer tip, trucs en receptuur.
€ 145,-

Hunger for freedom

Met veel moeite eindelijk binnen gekregen het boek wat gemaakt is door de Nelson Mandela foundation. The story of food in the life of Nelson Mandela vertelt aan de hand van verhalen, receptuur en foto's het verhaal van de rol die eten speelt in de zwarte gemenschap van Zuid Afrika. Bijzonder boek!
Titel: Hunger for freedom
Prijs: € 31,95

big fat duck cookbook

The big fat duck cookbook van Heston Blumenthal. Over bijzondere boeken gesproken. Overstijgt in mijn ogen de boeken van El Bulli.

Het boek zo prachtig gemaakt en heeft zo’n monumentale uitstraling. Blumenthal is natuurlijk ook een meester in het vak voor alle kenners hoef ik daar hier niet verder op in te gaan. Gaat een collectors item worden.

Titel: The big fat duck cookbook
Auteur: Heston Blumenthal
Prijs:€ 161,95

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

 

Preserving the Italian way

Uit Toscane kreeg ik het boek “Preserving the Italian way”. Ha daar hebben we lang op gewacht. Een boekje met niet alleen het inmaken van olijven en Italiaanse groenten. Maar ook hoe we salami’s maken maar ook sardines en tonijn in olie, ricotta en mozarella en ga zo maar door. Het boek wordt door de kookboekhandel geïmporteerd.

Titel: Preserving the Italian way
Auteur : Pietro Demaio
Prijs: € 33,00


U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. bestel

The river cottage FISH book

Na het Meat book van Hugh Fearnley-Whittingstall nu het vis boek. Een kloek werk waaruit veel over vis valt te leren.

In het eerste gedeelte receptuur die mij meteen vrolijk maakte, om er maar één te noemen: Wulken gekookt in een conservenblikje gevuld met zeewater. Achterin het boek een encyclopedisch gedeelte met tekst en uitleg over de verschillende vissoorten.

Titel: The river cottage fish book
Auteurs: Hugh Fearnely-Whittingstall & Nick Fisher
Uitgeverij: Blommsbury
Prijs: € 51,95
ISBN: 9780747588696

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00.Bestellen

 

White Heat

Toen het boek White Heat in 1990 verscheen had ook Marco Pierre White zelf waarschijnlijk nooit bedacht dat dit tot de klassiekers op culinair gebied zou gaan horen. De mooi zwart-wit fotografie waarin Marco Pierre White in zijn keuken aan het werk is, de receptuur die gerechten bevat die in vele restaurants als standaard op de kaart terecht zijn gekomen. White Heat is een boek wat in geen enkele zichzelf respecterende gastronomische boekenkast mag ontbreken. Na jarenlange afwezigheid is het nu gelukkig weer te koop. (Engelstalig)

Titel: White heat
Auteur: Marco Pierre White
Uitgeverij: Mitchell Beazley
ISBN: 9781845334109
Prijs: € 25,95

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

 

New Arabian Cuisine

Een boek met een onderwerp wat ik nog nooit eerder in huis heb gehad. De nouvelle cuisine van de Arabische keuken. Dubai is uitgegroeid tot een mondiale verblijfplaats waar veel werk en veel geld is met de daarbij horende hoge levensstandaard. De beau monde wil ook uit eten en de ontwikkeling op culinair gebied schiet omhoog. In dit boek de receptuur van de haute cuisine die onder andere in Dubai geserveerd wordt. Erg mooi boek met zeer vernieuwende ideeën. (Engelstalig)

Titel: New Arabian Cuisine
Auteur: Lutz Jäkel
Uitgeverij: Umschau
ISBN: 9783865282804
Prijs: € 48,00

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

 

Kaiseki

Een boek met de receptuur van restaurant Kikunoi, het bekende Kyoto retsaurant.De stijl van koken die ooit begonnen is als thee ceremonie is uitgegroeid tot de hoogste klasse binnen de Japanse keuken. Een prachtig boek, veel uitleg over de ontwikkeling van de Kaiseki door de eeuwen heen en weergaloze receptuur. Voorwoord van Ferran Adria en Nobu.(Engelstalig)

Titel: Kaiseki
Auteur: Yoshihiro Murata
Uitgeverij: Kodansha
ISBN: 9784770030221
Prijs: € 45,95

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

El Bulli 2003 2004

Titel: El Bulli 2003 2004
Prijs: € 169,50

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

Grand Livre de Cuisine d'Alain Ducasse

De prachtige boeken van Ducasse zijn nu in pocketvorm verschenen waardoor deze bijbels voor in de keuken betaalbaar zijn.

Prijs vanaf 55 euro

Let op! Franstalig, wel zijn zowel de foto's als de tekst identiek aan de grote gebonden versie.

U kunt de boeken bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel