Bon appetit

€ 34,95

Misschien wel het leukste boek van 2016. Van het Franse radioprogramma On va deguster.

Rijksmuseum kookboek

Het rijksmuseum kookboek

meer dan 160 recepten waar 50 Nederlandse koks aan meewerkten. Meer dan 900 afbeeldingen uit het Rijksmuseum. Ontwerp Irma Boom

€ 45,-

Power to the pieper kookboek

Omdat aardappels altijd en overal lekker zijn.

€ 20,-

Patisserie.

Hidde de Brabander is een van de top patissiers van ons land. Hij heeft een boek gemaakt waarin hij duidelijk uitlegt wat er allemaal bij komt kijken.

€ 30,-

Greek

Bekend van Masterchef Australië George Calombaris. Griekse recepten met een moderne twist.

€ 29,95

Een druppel rozenwater

De Arabia dames Nadia Zerouali en Merijn Tol bundelen in dit boek zoete Arabische recepten. € 17,95

Pride and pudding

Geweldig boek van de Belgische Regula Ysewijn over de culinaire geschiedenis van Groot-Brittannië. € 35,- (Nederlandstalig)

Groente uit zee

Alles over zeewieren inclusief recepten. € 25,-

De worst story

Bij vlagen hilarisch boek van de mannen van Brandt & Levie. Inclusief de meest fantastische recepten. € 27,50 

Pure Italiaanse keuken

Het boek van restaurant Roberto's van het Hilton hotel. Inleiding Jonah Freud.  Mooie Italiaanse gerechten. € 40,-

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken

Jacques Meerman beschrijft kort maar krachtig de geschiedenis van onze vaderlandse keuken. € 30,-

Het Krokettenboek

€ 17,50

Jonah Freud en Joosje Noordhoek hebben het boek waar Johannes van DAm al zeker 10 jaar over sprak afgemaakt. Meer dan 120 kroketrecepten van 1705-2014, de geschiedenis en hoe wordt de perfecte kroket gemaakt.

Uit Marokko

€ 35,-

Een heel fraai boek over de Marokkaanse keuken. Prachtige fotografie en heerlijke recepten. 

Vis uit blik

€ 17,-

Iedereen heeft wel blikvis in huis. Nu een boekje met allemaal simpele lekkere recepten. 

The Farmhouse cookbook

€ 24,95

Zie mijn recensie in het parool van 4 maart 2014. Nederlandstalig!

Big green egg

€ 57,-

Een in Nederland gemaakt boek over het werken met de Big Green Egg. Nederlandstalig!

Ik bak geweldig

€ 29,50

Recepten van desembrood bakker Edwin Klaasen

Mijn Franse keuken

tot 25 mei € 20,- daarna € 25,-

In dit boek reist Rachel Khoo door verschillende streken van Frankrijk. Zie mijn parool recensie 11 maart 2014

Pastei en Paté

€ 27,95

Het nieuwe boek van Stéphane Reynaud met alleen maar pasteien!

Groentebijbel

€ 29,90 bestel via het bestelformulier

Nu al een klassieker.

Streetsmart

Uitverkocht!

De Kleine Banketbakker

Uitverkocht

Recepten van Cees Holtkamp voor alle mensen vanaf 5 jaar die graag de lekkerste koekjes, toetjes en taartjes zelf maken.

Werken met Vis

Op de valreep verscheen eind 2012 misschien wel het mooiste boek van het jaar. Het meest duidelijke visboek ooit. € 34,90

Jeruzalem

Begin februari 2013 verschijnt de Nederlandse vertaling van het nieuwe boek van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi over de keuken van Jeruzalem. In het Engels is het boek al leverbaar. Misschien wel het mooiste boek van de heren tot nog toe. € 34,95

Lekker Joods

€ 14,95

Lekker Joods

In samenwerking met het Joods historisch museum heeft De Kookboekhandel een boekje uitgegeven waarin de geschiedenis van de Joodse keuken in Nederland is opgeschreven. Inclusief ruim 40 recepten. € 14,95

 

Met mest en vork

€ 39,50

Mooiste titel van 2012 dat kan haast niet anders. Laat het voorjaar maar komen we gaan de tuin in en dan lekker koken uit eigen tuin met de recepten van Alma Huisken.

Ottolenghi Het Kookboek

€ 29,95

NA het overweldigende succes van Plenty nu de volgende Ottolenghi in het Nederlands. Deze is niet louter vegetarisch maar wel zeker zo lekker!

Veggiestan

€ 22,95

Eindelijk dan een vegetarisch boek met recepten uit het Midden-Oosten. Erg mooi gemaakt boek!

Tijdelijk niet leverbaar

Een maand in Marrakesh

€29,95

Een culinaire reis naar het hart en de ziel van Marrakesh. Duidelijke recepten en allemaal even lekker.

Ricardo

€ 24,95

Ricardo, receptenkenner van Nederland, kookt nu in restaurant Neva in Amsterdam de sterren van de hemel. Geeft in dit boek zijn inspiratiebronnen, deelt zijn kennis en laat ons genieten.

Home made winter

€ 24,95

Duizendpoot Yvette van Boven heeft tussen alle bedrijvigheid door tijd gevonden recepten voor winters eten te bundelen.

Vegetarisch nieuwe stijl

€ 19,95

Vegetarsiche maaltijden worden ook voor de grootste carnivoor steeds dagelijkser. Er verschijnen dan ook de meest mooie boeken voor (parttime) vegetariërs.

Bill's Asian Basic

€ 24,95

In tegenstelling to wat de titel doet vermoeden gaat het hier om een Nederlandse vertaling. Prachtig uitgegeven boek met Aziatische recepten die elke doordeweekse dag in een mum van tijd op tafel staan.

Wat te koken & hoe 't te koken

€ 29,90

Voortgekomen uit het BBC tijdschrift good food, dagelijkse receptuur waarbij de handelingen om het te bereiden in beeld zijn gebracht.

Zilte Klei

€ 67,-

Een door sterrenchef Edwin Vinke in eigen beheer uitgegeven boek. Liefde voor het vak en de Zeeuwse omgeving!

Smaakbijbel

€ 25,-

Ik kan niets anders doen dan de Sunday Times citeren: ‘Een bedrieglijk eenvoudig meesterwerkje.’

Plenty

€ 29,95

Tot nog toe met afstand het leukste, lekkerste en mooiste kookboek van 2011. Groentengerechten die net allemaal anders, lekker en bijzonder zijn.

Planet BBQ

€ 29,95

Barbecuegoeroe Steven Raichlen geeft in dit boek meer dan 300 recepten van barbecuerecepten uit de hele wereld. Van Armenië tot Zuid-Korea en van Rusland tot Israël.

Ons eten

€ 35,-

Volkskrant journalist Mac van Dinther beschrijft de herkomst van de Nederlandse standaard maaltijd. Tomatensoep, varkensvlees, aardappelen, sla en yoghurt. Inlusief 10 recepten per product.

Sergio Trilogie

Sergio feest, Sergio thui s en Sergio op reis. 3 boekjes met recepten en favoriete adressen

€ 45,-

De Banketbakker

€ 35,-

Voor het eerst in vijftig is er een boek over de banketbakkerij. De recepten zijn van de klassiek geschoolde Amsterdamse banketbakker Cees Holtkamp die beroemd werd vanwege zijn kroketten en Tarte Tatin. Alle recepten zijn in de huiselijke sfeer uitgetest. het boek is zowel geschikt voor de professionele als de amateur bakker.

Home made

Het leukste kookboek van het najaar van 2010

Home made € 34,95

Bismilla Arabia

Nadia en Merijn gaan verder in hun zoektocht naar de arabische keukens

Bismilla Arabia € 29,95

Smaakvrienden

Het boek voor culinaire inspiratie. Uniek en zeer inspirerend.

Smaakvrienden € 39,95

Kook ze!

De book-a-zine' s van uitgeverij Minestrone zijn bijzonder. Dat heeft er alles mee te maken dat Tony le Duc uit België verantwoordelijke is voor alles wat bij deze uitgeverij vandaan komt. Tonu doet geen concessies, het moet mooi, verantwoord en goed zijn.
Heet! is de zesde in de reeks.

€ 24,50

Toscanini venticinque

Restaurant Toscanini in Amsterdam bestaat 25 jaar. De liefde voor de simpele Italiaanse keuken was de aanleiding om 25 jaar geleden het restaurant te beginnen. Die liefde is er tot op de dag van vandaag. Daarover gaat dit boek. Erg mooi uitgegeven, duidelijke en simpele recepten helemaal zoals we Toscanini kennen.

uitverkocht!

Vegetarisch barbecueën

125 vegetarische recepten voor de barbecue.

€ 19,95

Sicilicious

Na Vegetarenean komt uitgeverij Karakter nu met Sicilicious. Net zo lastig uit te spreken, denk aan Delicious en je komt een heel eind. Boek over de Siciliaanse keuken.

€ 29,95

De kleine vegetariër € 19,95

Na de dikke en de dunne vegetariër is er nu de kleine vegetariër. Vegetarische gerechten voor kinderen van 0 - 15 jaar (en hun ouders)

Zelf geoogst

Ook zonder tuin en groene vingers kun je met de revolutionaire moestuinkistjes-methode je eigen groente kweken. Een paar kistjes, potgrond en zaden is alles wat je nodig hebt. Wat je vervolgens in de keuken doet met die giga-oogst, ook daar geeft dit boek antwoord op met kleurrijke, simpele en superlekkere recepten. Dus, handen uit de mouwen: telen, oogsten en elke dag lekker iets uit eigen kistjes eten.
Met de revolutionaire moestuinkistjes methode kan iedereen - écht iedereen - moestuinieren.

€ 14,95

Uit de oven

De Nederlandse vertaling van het boek Bake van Rachel Allen. Veel zoetigheid maar ook pasteien, broden en gerechten uit de oven.

€ 24,95

Soep kalender

€ 14,95

Een soep voor iedere dag van het jaar. Een boek om vrolijk van te worden. Soep wordt vaak gezien als geestversterkend, dit boek kan daar erg veel aan toevoegen.

Hoe overleef ik als keukenprinses

€ 12,50

Francine Oomen heeft naar aanleiding van het thema van de kindeboekenweek 2009 een kookboek geschreven: Hoe overleef ik als keukenprinses...

Chocolade

€24,95

Het vierde boek in deze serie. Stap voor stap fotografie, daardoor binnen ieders bereik. Van macarons tot sachertaart alles met chocolade.

Broodtrommelboek

€ 14,95

Eetontwerper Marije Vogelzang herstelt de broodtrommel in ere. Recepten, verassingen, briefjes enzovoort. Allemaal weer een trommel met brood mee naar school en naar het werk!

Julie en Julia

€ 12,50
€ 45,-

Om te lezen: de filmeditie van het boek Julie an Julia waarin Julie Powell een jaar lang recepten van Julia Child kookt om haar leven onder controle te krijgen. De film gaat half oktober in Nederland in premiere en is bij voorbaat al een hit met Meryl Streep in de rol van Julia Child. Kijk voor de grap alvast op youtube naar de oude beelden van Julia Child, zeer vermakelijk. Door alle publiciteit rondom de film is het zo dat de klassieker: De kunst van het koken van Julia Child ook weer helemaal in de belangstelling komt.

 

A piece of cake

A piece of cake

Een Engelse titel voor een Nederlandse vertaling van een Zweeds boek. Aangezien het boek als originele titel in Zweden, ook A piece of cake heeft geen probleem, maar pas op, op de rug van het boek staat op geen enkele manier vermeld dat het hier om een Nederlandstalig boek gaat dus laat je niet van de wijs brengen. Het boek namelijk, geeft voor het eerst in lange tijd een bakboek waar we vol goede moed de keuken mee in gaan. Geschreven door een Zweedse tv kok, Leila Lindholm die met een Zweeds-Marokkaanse achtergrond al op jonge leeftijd een bakclub: The muffin maffia, begon. The Muffin maffia bestond vooral uit zestigjarige dames en de jonge Leila die recepten uitwisselden.

Ze opende haar eigen kookschool en werd vervolgens een tv personality. Een vrouw van naam en faam. Waarom krijgen we een kookprogramma waarin een bakgodin aan het werk is hier nooit op de televisie te zien. Honderd keer liever dan die egostrelers uit Engeland lijkt mij.

“Koken moet eenvoudig, speels en opwindend zijn”is de mening van Leila. De bakrecepten in dit boek geven al deze kenmerken weer. Zelfs de bruidstaart ziet er kinderlijk eenvoudig uit, hoop dat het resultaat uit mijn keuken er net zo opwindend uitziet als de foto in het boek doet vermoeden.

 

Titel: A piece of cake

Auteur: Leila Lindholm

Uitgeverij: Kosmos

ISBN: 9789021545912

Prijs: € 24,95

Appeltaart

Meer dan 30 recepten voor appeltaart, waaronder het heerlijke recept van bakkerij Holtkamp.
Prijs: € 11,-

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00.

Bestel

Groot Surinaams kookboek

Deze nieuwe druk van het complete naslagwerk van de Suriname keuken geeft in meer dan 300 pagina's een keur van gerechten, zowel voor de eenvoudige als de fijne keuken. De recepten zijn afkomstig van de Creoolse, Hindoestaanse, Indonesische en Chinese bevolkingsgroepen van Suriname.

Prijs: € 24,50

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00.

Bestel

Hunger for freedom

Met veel moeite eindelijk binnen gekregen het boek wat gemaakt is door de Nelson Mandela foundation. The story of food in the life of Nelson Mandela vertelt aan de hand van verhalen, receptuur en foto's het verhaal van de rol die eten speelt in de zwarte gemenschap van Zuid Afrika. Bijzonder boek!

Titel: Hunger for freedom
Prijs: € 31,95

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00.

Bestel

 

Studentenkookboek

Mag die zoon van René Froger zingen in de Arena omdat zijn vader toevallig daar net ook even rondloopt, mijn dochter heeft een kookboek geschreven. Ik ben ontzettend in mijn geheugen gaan zoeken maar volgens mij is ze met haar negentien jaar de jongste kookboeken schrijfster van ons land. Als moeder ben ik trots op haar. Ik geef toe ik heb er een kleine zeer bescheiden rol in gespeeld in het hele project. Uitgeverij Terra kwam namelijk bij mij met de vraag of ik iemand wist die een studentenkookboek wilde schrijven. Daarop riep ik meteen mijn dochter Cijn is daar bij uitstek geschikt voor. In de eerste plaats heb ik al met haar samen het boek van Sam Stern vertaald twee jaar geleden. Sam Stern is de Engelse boy die helemaal gehypt wordt als jongste chef van Engeland. In Engeland pakken ze dat allemaal meteen groots aan. Verder heeft die dochter van mij natuurlijk geen doorsnee culinaire jeugd gehad. Al toen ze heel klein was maakte ze in mijn winkel meteen een klein winkeltje voor zichzelf waar ze haar eigen kookboeken ging verkopen. Inmiddels runt ze als ik niet kan zelf mijn winkel en weet als geen ander welke boeken er allemaal zijn. Ze is opgegroeid tussen de kookboeken en kent de titels uit haar hoofd.

Sinds kort studeert ze Nederlands want wat ze het allerliefst doet is schrijven en lezen. Dus eigenlijk is het allemaal heel logisch.

Met het verdere verloop, het maken, redigeren en uitgeven van het boekje heb ik me helemaal niet bemoeid. Ik kreeg het eindresultaat vorige week in een keer in handen en moet zeggen apetrots deze moeder.

Leuke recepten die ze zelf allemaal lekker vindt en die ze ook graag zelf maakt helemaal sinds ze de deur uit is. Makkelijk, goedkoop maar natuurlijk ook biefstuk, is ze namelijk dol op, en aardappelgratin haar lievelingseten.

Ze moet nu denk ik maar signeersessies gaan houden, in tijdschriften haar kookdagboek bij gaan houden en een eigen televisie programma lijkt mij ook op zijn plaats. Zo zou het in Engeland gaan maar mijn dochter is daar nu weer veel te nuchter voor.

Titel: studentenkookboek
Auteurs: Cijn Prins & Marijke Sterk
Uitgeverij: Terra
Prijs: € 8,95
ISBN: 9789058976178

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

Absolutely Jean Beddington

“Als je autodidact bent, kijk je anders tegen de culinaire cultuur aan. Er zijn voor mij minder regels, minder do’s en dont’s. Ik heb geen last van hokjes.”

Het nieuwe boek van uitgeverij De Kookboekhandel: Absolutely Jean Beddington Jean is dit jaar dertig jaar chef en heeft onlangs haar zestigste verjaardag gevierd, nog steeds staat zij onvermoeibaar en even enthousiast iedere dag achter de ‘kachel’ in haar eigen restaurant Beddington’s. Tijd voor een boek, dachten we. “Waarom nog een kookboek?” vroeg Jean zich af, “er is al zo veel”. Omdat Jean anders is, bijzonder is, een lady chef is en een verhaal te vertellen heeft. Ze is uniek in haar recepten, in haar levenswijze en in haar bereiding van niet altijd voor de hand liggende ingrediënten.

Het boek heeft een unieke uitstraling die zelden bij een kookboek te zien is geweest. Het ontwerp is van de steilmeister San Ming en de fotografie van Sigurd Kranendonk. Het boek geeft meer dan 130 recepten voor zowel de beginnende als de professionele kok.

Titel: Absolutely Jean Beddington
Auteur: Jean Beddington & Jonah Freud
Uitgeverij: De Kookboekhandel
Prijs: € 45,00
ISBN: 9789080568440

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

Van het land

Moestuin bezitters, volkstuin bezitters, Franse huis bezitters met tuin opgelet!

Groenliefhebster Alma Huisken heeft een boek geschreven over het genieten van het groene leven. Alma verhuisde enkele jaren geleden vanuit Haarlem naar het noordoosten van Groningen. In the middle of nowhere kan ze haar liefde voor de tuin en alles wat zich daarin afspeelt optimaal uitbuiten. Met vallen en opstaan leert ze om de grond rondom haar huis om te toveren tot een paradijs. Boomgaard, moestuin, kippen en ganzen en een volk (vijfduizend stuks) leasebijen die de naburige imker als leermiddel komt afleveren.

Alma schrijft zo mooi, niet voor niets won ze een aantal jaren geleden de Wina Born prijs voor culinaire journalistiek. Met een poëtische ondertoon laat ze ons meedenken, meeleven en vooral ook meeproeven van de geneugten van het land.

Titel: Van het land
Auteur: Alma huisken
Fotografie: Doortje Stellwagen
Uitgeverij: Fontaine
Prijs: € 27,50
ISBN: 9789059562394

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

Moro London

Het nieuwste (3e) kookboek van Sam & Sam Clark, de eigenaren van het Londonse restaurant Moro. De volkstuin van het Londonse gezin, waarin ze hun eigen mediterrane groente en fruit verbouwen, is het uitgangspunt in dit bijzondere kookboek.

Koken uit eigen tuin is populair, er verschijnen steeds meer kookboeken over dit thema. Maar Moro London blijft bij de basis, de recepten staan centraal. Andere boeken geven veel informatie over zaaischema's en het oogsten uit eigen tuin, Moro houdt het bij de altijd simpele maar o zo bijzondere en lekkere recepten..

Het Moro kookboek is uniek, de receptuur is top en het kookboek is altijd goed en voor iedereen iedere dag te gebruiken

Titel: Moro London
Auteur: Sam & Sam Clark
Uitgeverij: Kosmos uitgevers
Prijs: € 27,50
ISBN: 9789021527567

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

Vegeterranean

Op een heuvel in een olijfboomgaard in Umbrië, Italië staat de Azienda Agrituristica Montali. Hier serveren Alberto Musacchio en zijn vrouw Malu Simoes authentieke Italiaanse vegetarische gerechten.

Antoinette Hertsenberg belandde geheel toevallig in dit hotel, en raakt geïnspireerd en bevlogen door de manier waarop Alberto en Malu hun bedrijf runnen en de vegetarische keuken een geheel nieuwe invulling geven. In het boek doet ze onder meer een persoonlijk verslag van de kookcursus die volgde in Montali.

Wat Vegeterranean zo wezenlijk anders maakt zijn de gastronomisch en culinair hoogstaande recepten. Italiaanse klassiekers als calzone, ravioli, gnocchi en lasagne worden getransformeerd tot stijlvolle, eigentijdse - en bovenal vegetarische - gerechten, terwijl recepten als Fagottini di Pasta Sfoglia Farcite con Couscous (bladerdeegenvelopjes met couscousvulling) en Cappucini di Asparagi (asperge-cappuccino) laten zien hoe inventief en opwindend de vegetarische keuken in de loop der tijd is geworden.

Titel: Vegeterranean
Auteur: Alberto Musacchio & Malu Simoes
Uitgeverij: Karakter
Prijs: € 34,95
ISBN: 9789061128861

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

De Perfectionist

Het levensverhaal van de legendarische Franse driesterrenchef Bernard Loiseau, die in februari 2003 zelfmoord pleegde, is een van de meest fascinerende verhalen uit de Franse culinaire geschiedenis.

Tegelijkertijd biedt het een prachtige kijk achter de schermen van het driesterrenrestaurant: hoe komen de recepten tot stand, wat gebeurt er als er een inspecteur van Michelin langskomt, hoe wordt er gereageerd op lastige klanten. De perfectionist is aangrijpend, meeslepend en om van te watertanden

Titel: De perfectionist
Auteur: Rudolph Chelminsky
Uitgeverij: Walewein
Prijs: € 12,50

ISBN: 9789077969045

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

BonBon

Het boek waarmee iedereen zelf thuis bonbons kan maken. Recepten van de chocolatier Kees Raat.

Kees raat, befaamd chocolatier van Unlimited Delicious, neemt je mee in zijn wereld van de bonbons en chocolade. Een boek voor de echte chocoholics en liefhebbers van bonbons.

Met dit boek kan je de visite (of jezelf) verrassen met heerlijke zelfgemaakte bonbons. Verrassende ingrediënten en recepten worden niet geschuwd maar het resultaat is elke keer weer briljant.

Titel: BonBon
Auteur: Jonah Freud en Kees Raat
ISBN: 9789059561953
Uitgever: Fontaine
Verkoopprijs: € 14,90

Uitverkocht!Bestellen

Sus domesticus

Gelukkige varkens bestaan ze nog? Ko Sliggers en Andrea Stultiens besloten zelf twee varkens groot te brengen en vervolgens op te eten. Ze kochten twee biggen en gedurende zeven maanden gaven ze hen alle liefde en aandacht die ze nodig hebben. Na de slacht zijn ze thuis met de hele varkens aan de slag gegaan. Alle delen van de beesten zijn verwerkt zoals dat ooit de gewoonte was.

Het eerste gedeelte van het boek bestaat uit foto’s van de big tot worsten die te drogen hangen in de schuur en alle facetten die daar tussen zaten. Het tweede gedeelte bestaat uit de receptuur. Bloedworsten, hammen, roken, pekelen alles komt aan bod. Indrukwekkend en het vraagt om meer, de kip, de koe en het schaap…

Titel: Sus domesticus
Auteur: Ko Sliggers en Diny Schouten
Fotografie: Andrea Stultiens
ISBN: 9789053305744
Uitgever: Mets & Schilt
Verkoopprijs: van € 29,90 voor €9,90

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

Op zoek naar de perfectie

Slechts 8 recepten in dit 320 pagina's tellende boek. Heston Blumenthal gebruikt de kennis van deskundigen en chef-koks en gebruikte ook zijn eigen culinaire en wetenschappelijke onderzoeken om deze 8 gerechten tot in perfectie uit te voeren. Hierdoor krijgt de lezer een schat aan informatie over alle processen die in de keuken plaats vinden.

Blumenthal wordt gerekend tot een van de beste chef-koks van de wereld, zijn restaurant The Fat Duck heeft 3 michelinsterren en zijn kennis op gebied van moleculair koken staat zeer hoog in aanzien.

Titel: Op zoek naar de perfectie
Auteur: Heston Blumenthal
ISBN: 9789073191495
Uitgever: Good cook publishing
Verkoopprijs: € 39,95

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

De Italiaanse keuken (Bzztoh serie)

Een uniek kookboek van Claudia Roden uit de befaamde serie van uitgeverij Bzztoh over de keukens van de wereld. Met meer dan 300 authentieke recepten.

De Italiaanse keuken is even gevarieerd als het landschap, het klimaat, de architectuur en de bewoners. Door het land af te reizen en zich ter plaatse door koks te laten voorlichten over typische regionale specialiteiten, ingrediënten en bereidingswijzen, verzamelde Claudia Roden een groot aantal traditionele Italiaanse recepten.

Daarvan selecteerde ze er ruim 300 voor deze uitgave, variërend van Prosciutto con fichi (Parmaham met vijgen) en Zuppa di zucca con le mandorle (pompoensoep met amandelen) tot Trote alle panna acida (forel met zure room) en Pesche ripiene (gevulde peren)

Titel: De Italiaanse keuken (Bzztoh serie)
Auteur: Claudia Roden
ISBN: 9789062916221
Uitgever: Bzztoh
Verkoopprijs: € Uitverkocht

De Thaise keuken (Bzztoh serie)

Het kookboek over de Thaise keuken uit de befaamde serie met boeken over verschillende wereldkeukens van uitgeverij Bzztoh. Ruim 250 autentieke recepten

Geen keuken is zo verrassend, kleurig en geurig als de Thaise keuken. En denk niet dat Thais eten altijd heet is: de vele smaaknuances zullen uw tong en hart beroeren. Probeert u bijvoorbeeld eens Tom Yam Gung (kruidige garnalensoep), Kaeng Khiaw Wan Kai (kokos-kipcurry) of Neua Phad Nam Prik (kalfsvlees in chilisaus).

In De Thaise keuken staan recepten voor beginners en voor gevorderden. U komt er zowel smakelijke, snelle maaltijden in tegen als suggesties voor een uitgebreid buffet.

Kwee Siok Lan is schrijfster en vertaalster van vele kookboeken en is specialist op het gebied van de Thaise keuken. Ze heeft het land diverse malen doorkuist op zoek naar bijzondere recepten en geheimen van de lokale koks. Thaise ingrediënten zijn in Nederland steeds gemakkelijker te verkrijgen. Om het u nog gemakkelijker te maken is een lijst met verkoopadressen opgenomen en doet Kwee Siok Lan voorstellen voor vervangende producten.

Titel: De Thaise keuken (Bzztoh serie)
Auteur: Kwee Siok Lan
ISBN: 978905501167 4
Uitgever: Bzztoh
Verkoopprijs: Uitverkocht

De Marokkaanse keuken (Bzztoh serie)

et werk over de Marokkaanse keuken uit de Bzztoh serie. Een uniek kookboek met 200 smakelijke en authentieke Marokkaanse recepten

Voor velen zijn Marokko en zijn inwoners niet onbekend meer. Toch is nog niet iedereen vertrouwd met de keuken en de eetgewoonten van dit land – en dat is een groot gemis! Terwijl bijna iedereen weleens couscous heeft gegeten, zijn andere gerechten veel minder bekend. Probeer dus vooral eens Lhot dhbi maammer maa tmer (zeebrasem met dadelvulling) geserveerd met Schlada dial maghrib (Marokkaanse salade) of Kabab dial ghalmi (lamsragout) met Bessara (tuinbonenpuree).

De Marokkaanse keuken bevat veel informatie over de fascinerende cultuur van het land, met de nadruk op de rijke culinaire tradities. Ontdek de keuken van Marokko: de gerechten zijn gezond, lekker en eenvoudig klaar te maken en weerspiegelen de zonnige Marokkaanse aard.

Titel: De Marokkaanse keuken (Bzztoh serie)
Auteur: Brahim Lagunaoui
ISBN: 9789055012664
Uitgever: Bzztoh
Verkoopprijs: Uitverkocht

De Spaanse keuken (Bzztoh serie)

Het boek over de Spaanse keuken, uit de Bzztoh serie over de verschillende keukens van de wereld. Met meer dan 350 regionale specialiteiten.

Penelope Casas heeft voor De Spaanse keuken de beste recepten uit de zeven Spaanse culinaire regio’s bijeengebracht. Ze laat u daarnaast kennismaken met meer dan zestig tapasrecepten, maar ook met gerechten als Bacalao al Pil Pil, Baskische kabeljauw in romige knoflooksaus uit het noorden, en Pollo al Chilandrón, kip met rode pepers uit Aragón. Verder presenteert zij een aantal glorieuze paella’s uit het zuidoosten, zoals Paella a la Marinera, een paella met zeevis, of Buñuel de Fresones en Pasta de Jerez, aardbeien gebakken in sherryboter uit Andalusië.

De Amerikaanse Penelope Casas geeft cursussen over Spanje aan de universiteit van New York, schreef vele boeken over de Spaanse keuken en werd onderscheiden met de Spaanse Nationale Prijs voor de Gastronomie. Haar bekendste boek is het eveneens bij Uitgeverij BZZTôH verschenen Tapas, dat al zestien drukken beleefde.

Titel: De Spaanse keuken (Bzztoh serie)
Auteur: Penelope Casas
ISBN: 9789055013326
Uitgever: Bzztoh
Verkoopprijs: € uitverkocht

Mijn little Italy

Het oog wil ook wat? moet Laura Zavan gedacht hebben. Zavan geboren en getogen in de buurt van Venetië (Italië) woont nu alweer twaalf jaar in Parijs en heeft een grote passie en dat zijn producten. Ze schreef in het Frans een Italiaans kookboek waarin de producten uit de Italiaanse keuken de hoofdrol spelen. Deze worden dan ook mooi uitgelegd en nog mooier in beeld gebracht. Het moet gezegd: Dit boek is een lust voor het oog. Bij het doorbladeren verlang je meteen naar de winkels in de Italiaanse steden waar de producten aan alle ramen, plafonds en muren hangen. De ene worst die nog lekkerder ruikt dan de andere en de ene kaas die nog mooier gerijpt is dan de andere, waarom is het in Nederland toch zo moeilijk om zo?n winkel te vinden. Bij het boek van Zavan ruik je de producten bijna van de bladzijden af. Dan heeft het boek natuurlijk ook nog veel recepten, dan blijkt maar weer het schrijven van receptuur is een vak apart. Er zitten veel slordigheden in de recepten en hier en daar laat de vertaling ook nog wel wat te wensen over

Titel: Mijn little Italy
Auteurs: Laura Zavan
Uitgeverij: Terra
ISBN: 9789058977007
Prijs: € 17,95
U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

Cook & Chemist

Moleculaire gastronomie, het is de uitdaging in de keuken van de laatste tijd. De kok en de chemicus die samen gaan experimenteren in de keuken waar de meest opmerkelijke ontdekkingen worden gedaan. Eke Mariën (de kok) en Jan Groenewold (de chemicus) hebben samen een bedrijf: Cook & Chemist, wat zich helemaal richt op het moleculaire koken. Ze geven workshops, lezingen en adviezen over de moleculaire gastronomie en hebben nu hun kennis op papier gezet in het boek: Cook & Chemist. Het boek is zeer helder geschreven, zelfs voor mensen die helemaal geen kaas hebben gegeten van Scheikunde. Het boek is het eerste boek wat de moleculaire gastronomie toegankelijk maakt voor de keuken thuis. Dus na de grote chef-koks kunnen nu de enthousiaste hobbykoks aan de slag. Wat zou het leuk zijn als ze ook op middelbare scholen scheikundeles gingen geven in een keuken.

Titel: Cook & Chemist
Auteurs: Eke Mariën & Jan Groenewold, onder redactie van Bas Husslage
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
ISBN: 9789061129158
Prijs: € 22,50

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

Eten op aarde

Eten op aarde is een rijk geïllustreerd boek met allerlei wetenswaardigheden over eettradities, producten en ingrediënten van over de hele wereld. Linda Roodenburg verzamelde vanuit alle windstreken informatie over eten. Zij fotografeerde, noteerde, nam van alles mee naar huis voor nader onderzoek en vulde haar kennis aan met informatie die zij aantrof in informatieve verslagen van reizigers uit vorige eeuwen. Oude en nieuwe theorieën over voedsel en gezondheid komen aan de orde en laten zien dat sommige moderne inzichten te herleiden zijn tot oeroude principes. Vooral om te lezen en te kijken dit boek, hier en daar een recept waarin vooral uitheemse ingrediënten gebruikt worden. Linda is in de culinaire wereld vooral bekend geworden door het Rotterdams kookboek. In Leiden is tot het eind van dit jaar een tentoonstelling van haar te zien over eten door de eeuwen heen. Zeer de moeite waard.

Titel: Eten op aarde
Auteur: Linda Roodenburg
Uitgeverij: Pereboom
ISBN: 9789077455555
Prijs: € 24,50
U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

Duizend-en-één smaken

Wat valt er eigenlijk nog over te zeggen, het is Claudia Roden het zijn de recepten uit Turkije, Marokko en Libanon en het is helemaal top. Als Claudia Roden schrijven er maar weinig in deze wereld, van de week er uit gekookt om even te zien als ik haar receptuur precies volg wat het resultaat is. Nou heerlijk gegeten dus.

Titel: Duizend-en-één smaken
Auteur: Claudia Roden
Prijs: € 19,95

Recepten uit de Joodse keuken

In 1955 verscheen de eerste uitgave van dit boek en sindsdien wordt het in de Joodse gemeenschap van generatie op generatie overgedragen. Deze hernieuwde druk bevat de bekendste gerechten uit de Nederlands-Joodse keuken. Daarnaast bevat het een aantal unieke, bijna vergeten Nederlands-Portugees Joodse recepten en zijn er recepten uit de moderne Israëlische keuken toegevoegd. Een heel klassiek joods kookboekje, na jarenlange afwezigheid weer verkrijgbaar. Bea Polak heeft de oorspronkelijke versie samen met haar dochters geheel herzien en verbeterd.

Titel: Recepten uit de Joodse keuken
Auteur: Bea Polak
Uitgeverij: Wilkerdon
ISBN: 906100599x
Prijs: € 19,90

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

Over eten en koken

Het standaardwerk van de internationaal bekende auteur Harold McGee over de chemische processen die in de keuken plaatsvinden. Een uiterst leesbaar boek dat alledaagse keukenkwesties omtoveren tot fascinerende vraagstukken met een wetenschappelijke achtergrond. In een geestige stijl deelt hij zijn know-how uit alle hoeken van de culinaire wetenschap, moleculaire gastronomie en de keukengeschiedenis. Het boek is leesbaar voor iedereen, waardoor het héél bijzonder is in zijn genre. Achterin staat voor mensen die weinig over scheikunde weten een speciaal hoofdstuk over deze materie in de keuken.

Titel: Over eten en koken
Auteur: Harold Mc Gee
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9046800679
Prijs: € 49,95

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel