wijngidsen

De volgende Wijngidsen zijn bij ons verkrijgbaar:


Hugh Johnson wijngids
Guide Hachette
Penin Guide
Matt Skinner
Cuno
Dussert Gerber
Gambero Rosso
Nicolaas Klei

Zelf wijn maken

Een van de beste wijnmakers ter wereld vertelt hoe je eigen wijndruiven kunt telen en hoe je wijn van de druiven kunt maken.

Deze handleiding voor het beginnen van een eigen 'wijngaard' geeft aanwijzingen voor de selectie van juiste wijnstokken en druivensoorten voor de streek en het klimaat. Daarnaast kun je alles vinden over de onderhoud van de wijngaard en de teelt en oogst van de druiven en hoe je van eigen wijndruiven een ambachtelijke wijn kunt maken.

Titel: Zelf wijn maken
Auteur: Jim Law
Uitgeverij: Veltman Uitgevers B.V.
ISBN: 9789059206151
Prijs: € 14,50

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

What to drink with what you eat (engelstalig)

Een bijzonder uitgebreid en beroemd boek over wijn-spijs combinaties.

Titel: What to drink with what you eat
Auteur: Andrew Dornenburg and Karen Page
Uitgeverij: Bulfinch
ISBN: 9780821257180
Prijs: € 33,95

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. >Bestel

Avonturen op de wijnroute

In Avonturen op de wijnroute doet de Californische wijnimporteur Kermit Lynch verslag van zijn eerste reizen door Frankrijk, op zoek naar geschikte wijn voor zijn wijnhandel.

Op bijzonder smakelijke wijze en doorspekt met allerlei anekdotes vertelt hij over zijn ontmoetingen met wijnmakers, de proeverijen in ijskoude kelders, de diners op de chateau's en aan grote tafels in de buitenlucht in de Provence.

De lezer maakt kennis met bijzondere mensen, met wijnmakers die hun hart en ziel hebben verpand aan het maken van goede, pure en zuivere wijn. En die bereid zijn (financiële) offers te brengen voor een eerlijk product.

Maar we maken vooral kennis met Kermit Lynch, een eigenzinnige man met een fantastische smaak. Een hele goede proever en bovenal een geweldige verteller, met een prettig gevoel voor humor.

Nicolaas Klei- Wijnschrijver: "Adventures on the Wine Route van Kermit Lynch is het leukste - het enige leuke - wijnboek dat ik ken. Mijn exemplaar, gloednieuw, net uit, lag in een tweedehandsboekwinkel. Het is me een raadsel waarom iemand zo'n boek ongelezen wegdoet. Lynch verwoordt fantastisch waar het in de wijnliefhebberij om gaat - om hoort te gaan. Het genieten van pure, zuivere, natuurlijke wijnen".

Titel: Avonturen op de wijnroute
Auteur: Kermit Lynch
Uitgeverij Walewein
ISBN: 9077969012
Prijs: € boek momenteel helaas niet leverbaar.

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

Tot op de bodem

Een alfabetisch gerangschikt boek met alle mogelijke informatie over wijn. Geschreven door Nicolaas Klei die altijd weer verhelderend, eerlijk en zeer informatief zijn kennis prijsgeeft aan het grote publiek. Van Aardappelen - wat drink je voor wijn bij een maaltijd van aardappelen, groenten en vlees, tot Zwitserland - waar wijn wordt gemaakt van de druif Chasselas die naar niks smaakt. Een boek wat als naslagwerk op de plank moet komen te staan.

Titel: Tot op de bodem
Auteur: Nicolaas Klei
Uitgeverij: Podium
ISBN: 9789057590863
Prijs: € 39,90

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel

Welke wijn waarbij

Superseller op het gebied van wijn-spijs: nu met een prachtig nieuwe vormgeving, helemaal herzien.

Titel: Welke wijn waarbij
Auteur: Hubrecht Duijker
Uitegevrij: Inmerc
ISBN: 9789066116184
Prijs: € 12,95

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden, verzendkosten: € 5,00. Bestel